Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Рішення №13 «Про затвердження Програми підтримки діяльності громадської організації «Спілка ветеранів АТО/ООС Єзупільської територіальної громади» на 2022-2025 роки»

Кількість переглядів: 33
Скликання: Восьме демократичне скликання
Сесія: Одинадцята сесія 23.12.2021
Тип документу: Рішення
Дата: 23.12.2021
Номер документу: 13
Назва документу: Про затвердження Програми підтримки діяльності громадської організації «Спілка ветеранів АТО/ООС Єзупільської територіальної громади» на 2022-2025 роки
Прикріплені файли:
  1. Про затвердження Програми підтримки діяльності громадської організації «Спілка ветеранів АТО/ООС Єзупільської територіальної громади» на 2022-2025 роки (0.03 МБ)

 

                                                                                             

УКРАЇНА

ЄЗУПІЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Івано-Франківського району Івано-Франківської області

Восьме демократичне скликання

Одинадцята  сесія

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 23 грудня 2021 року                                                           смт  Єзупіль

 

Про затвердження  Програми підтримки

діяльності громадської організації

«Спілка ветеранів АТО/ООС Єзупільської

територіальної громади»

на 2022-2025 роки

 

Відповідно до Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни”, “Про військовий обов’язок і військову службу” з метою здійснення заходів, спрямованих на покращення матеріального стану демобілізованих військово-службовців, які повертаються з зони АТО, та родин загиблих військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в антитерористичній операції, та враховуючи рекомендації постійної комісії з з  питань бюджету, фінансів, податків, інвестицій, соціально-економічного розвитку та регуляторної політики, селищна рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити  Програму підтримки діяльності громадської організації «Спілка ветеранів АТО/ООС Єзупільської  територіальної громади» на 2022-2025 роки (додається).
  2. Фінансовому відділу Єзупільської селищної ради передбачати кошти з місцевого бюджету в сумі 10 000 грн. для фінансування  Програми в 2022 році.
  3. Встановити, що бюджетні призначення для реалізації Програми  передбачаються щорічно при формуванні  бюджету і затверджуються рішенням селищної ради про бюджет на відповідний бюджетний період.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з  питань бюджету, фінансів, податків, інвестицій, соціально-економічного розвитку та регуляторної політики.

 

Селищний голова                                                       Ігор ЛУКАШЕВИЧ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням селищної ради

від 23 грудня 2021 року

«Про затвердження Програ-ми підтримки діяльності громадської організації

«Спілка ветеранів АТО /ООС Єзупільської територіальної громади» на 2022-2025 роки

 

Паспорт

Програми підтримки діяльності громадської організації ««Спілка ветеранів АТО /ООС Єзупільської територіальної громади»                             на 2022-2025 роки

 

  1. Замовник  програми: Єзупільська селищна рада.
  2. Розробник Програми: Єзупільська селищна рада.
  3. Термін реалізації Програми: 2022-2025 роки.
  4. Етапи фінансування програми: щорічно.
  5. Прогнозні обсяги та джерела фінансування:  160,0 (тис. грн.):



 

Джерела фінансування

Обсяг фінансування

у тому  числі  за роками

 

2022

2023

2024

2025

Бюджет Єзупільської селищної ради

160,0

 

10,0

50,0

50,0

50,0



 

  1. Очікувані результати виконання Програми:
  • покращення матеріального стану демобілізованих військово-службовців, які повертаються з зони АТО, та родин загиблих військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в антитерористичній операції;
  • забезпечення соціального захисту та створення сприятливих адаптаційних умов для цивільного життя демобілізованих військово-службовців, які повертаються з зони АТО.
  1. Термін проведення звітності: щорічно.

 

Загальна характеристика Програми

 

Програма підтримки діяльності громадської організації ««Спілка ветеранів АТО/ООС Єзупільської територіальної громади»» є програмою створення сприятливих адаптаційних умов для цивільного життя демобілізованих військовослужбовців,  надання їм соціальної і фінансової підтримки, надання фінансової підтримки родинам  учасників АТО та Героїв Небесної Сотні, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Програма спрямована на забезпечення реалізації Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни”, “Про військовий обов’язок і військову службу”; Указу Президента України від 14 квітня 2014 року № 405/2014 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року “Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України”; Постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413  “Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення”; інших законодавчих документів, рішень сесій селищної ради,  що гарантують передбачені Конституцією України соціальні права військовослужбовців – жителів громади.

 

Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована Програма

 

Упродовж останніх років одним з першочергових завдань держави та  місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування є забезпечення національної безпеки. Національна безпека спрямована на реалізацію в повному обсязі життєво важливих інтересів людини, суспільства та держави, забезпечення сприятливих умов для існування й розвитку нації, збереження та примноження її матеріальних і духовних цінностей.

Важливою складовою національної безпеки України є забезпечення соціального захисту та створення сприятливих адаптаційних умов для цивільного життя демобілізованих військовослужбовців, які повертаються з АТО. 

Найбільш соціально вразливими залишаються діти військово-службовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у зоні проведення антитерористичної операції, та діти Героїв Небесної Сотні, які загинули під час Революції Гідності, оскільки загиблі батьки були, як правило, основними годувальниками сім`ї. Відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, непрацездатні члени сімей загиблих або померлих військовослужбовців, які перебували на їхньому утриманні, мають право на пенсію в разі втрати годувальника. Проте пенсія по втраті годувальника не може повною мірою вирішити проблему соціальної захищеності дітей зазначеної категорії.

 

Мета Програми

 

Основна мета Програми полягає в покращенні матеріального стану демобілізованих військовослужбовців, які повертаються з АТО, та родин загиблих військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у зоні проведення АТО, та родин  Героїв Небесної Сотні.

                                

 Фінансове забезпечення

 

Фінансування  Програми  на 2022-2025 роки буде здійснюватися за рахунок коштів  селищного бюджету, інших коштів, залучених відповідно до законодавства.

Бюджетні призначення для реалізації заходів Програми на кожен рік передбачаються щорічно при формуванні бюджету і затверджуються рішенням селищної ради про бюджет на відповідний бюджетний період.

Контроль за ефективним використанням коштів здійснюється відповідно до законодавства.

 

Внесення змін до  Програми

 

Коригування плану заходів, обсягів та джерел фінансування  програми   та термінів їх виконання  здійснюватиметься за необхідністю. 

Рішення про внесення змін до Програми приймається сільською радою. 

                

 

Секретар селищної  ради                                                   Світлана КУДЛЯК

 

 

 

Додаток 

                                                                               до Програми підтримки діяльності 

                                                                            громадської організації «Спілка ветеранів 

                                                                            АТО/ООС Єзупільської територіальної 

                                                                             громади» на 2022-2025 роки

 

Заходи на виконання програми 

 

№ з/п

Найменування витрат

Виконавець

Джерела фінансування

1.

Надання одноразової грошової допомоги на лікування та закупівлю медикаментів.  

Громадська організація

В межах кошторисних призначень

2.

Допомога на поховання, закупівля квітів для покладання до могил та пам’ятників.

Громадська організація

В межах кошторисних призначень

3.

Відзначення Дня захисника України, придбання подарунків для дітей та інші видатки.

Громадська організація

В межах кошторисних призначень

4.

Відзначення Дня Збройних сил України.

Громадська організація

В межах кошторисних призначень

5.

Проведення спортивних змагань з нагоди пам’ятних дат.

Громадська організація

В межах кошторисних призначень

6.

Забезпечення діяльності організації.

Громадська організація

В межах кошторисних призначень




 

Секретар селищної ради                                                    Світлана КУДЛЯК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора