A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Головне управління статистики інформує

Виробництво сільськогосподарської продукції в Івано-Франківській області у 2022 році

Головне управління статистики в Івано-Франківській області інформує. У 2022р. в області вироблено продукції сільського господарства (у постійних цінах 2016р.) на суму 14251,5 млн.грн, або 2,7% загальнодержавних обсягів. Індекс виробництва сільськогосподарської продукції до попереднього року склав 98,1%, що відповідає 4 місцю серед регіонів держави. Обсяги виробництва продукції рослинництва склали 9013,2 млн.грн (63,2% загальнообласного виробництва) і скоротились проти 2021р. на 2,5%. На культури зернові та зернобобові припадало 32,7% продукції рослинництва, картоплю, культури овочеві та баштанні продовольчі – 30,2%, культури технічні – 29,8%. Продукції тваринництва у 2022р. вироблено на суму 5238,3 млн.грн (36,8% загальнообласного виробництва), що на 0,9% менше, ніж роком раніше. У тваринництві традиційно переважають вирощування сільськогосподарських тварин (59,9% загальних обсягів) та виробництво молока (31,7%); частка яєць у виробництві продукції тваринництва склала 5,9%. Підприємствами, як основними виробниками товарної сільськогосподарської продукції, у 2022р. вироблено продукції сільського господарства на суму 6261,6 млн.грн, або 43,9% загальнообласних обсягів. Індекс виробництва сільськогосподарської продукції порівняно з 2021р. у підприємствах склав 96,8%, що відповідає 3 місцю серед регіонів держави. У структурі продукції підприємств переважає продукція землеробства, питома вага якої у 2022р. склала 71,3%. Господарствами населення у 2022р. вироблено продукції сільського господарства на 7989,9 млн.грн, що на 0,9% менше, ніж у 2021р. Продукції рослинництва ними за рік вироблено більше на 1,3%, продукції тваринництва – менше на 3,6%.

11:27:22 28.06.2023

Якісний кадровий потенціал – запорука успіху

Головне управління статистики в Івано-Франківській області інформує. Об’єктивна, достовірна та своєчасна статистична інформація є важливою основою для забезпечення інформаційних потреб суспільства та прийняття управлінських рішень. Виконання завдань щодо їх задоволення в області на високому професійному рівні забезпечує колектив фахівців Головного управління статистики з відповідною професійною підготовкою та досвідом роботи. На сьогодні в органах державної статистики України працює 4,5 тисяч фахівців, з них 3,4 тисяч державних службовців. Враховуючи потребу органів державної статистики у кваліфікованих фахівцях із профільною (статистичною) освітою їх підготовку здійснює Національна академія статистики, обліку та аудиту – державний заклад вищої освіти економічного спрямування, головною метою якого є підготовка конкурентоспроможних фахівців за міжнародними стандартами, за освітніми програмами «Комп’ютерні науки та інформаційні технології», «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», «Облік, аудит та оподаткування», «Прикладна статистика та бізнес аналітика», «Публічне управління та адміністрування», «Фінанси, банківська справа і страхування», «Маркетинг і реклама», «Право», за ступенями вищої освіти бакалавр, магістр за денною та заочною формами навчання. Академія пропонує європейську освіту в Україні по програмі «Подвійний диплом» – паралельне навчання в польському вищому навчальному закладі на території України. Академія є виконавцем державного замовлення на підготовку фахівців за денною формою навчання. У структурі Академії також функціонують Коледж бізнесу та аналітики і Фаховий коледж економіки та управління, які готують фахівців ступеня фаховий молодший бакалавр на базі 9 та 11 класів за відповідними освітніми програмами. В Академії працює команда висококваліфікованих викладачів і науковців, багато з яких відомі за межами України, завдяки чому здобувачі вищої освіти успішно отримують глибокі теоретичні та практичні знання. Випускники Академії конкурентоспроможні та затребувані на ринку праці як в Україні, так і за кордоном. Про початок прийому документів, правила прийому до Академії та Коледжу, умови вступу та навчання можна дізнатися на сайті Національної академії статистики, обліку та аудиту www.nasoa.edu.ua . Правильний вибір професії – запорука успіху у житті. Бажаємо успіхів у здобутті освіти та підвищенні фахового рівня!

19:40:44 31.05.2023

Експортні можливості Прикарпаття та сусідніх областей

Головне управління статистики в Івано-Франківській області інформує. За I квартал 2023 року обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Прикарпаття становили 153,5 млн.дол. США або 56,6% порівняно з I кварталом 2022 року, імпорту – 124,4 млн.дол. США або 56,5%, відповідно. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 29,1 млн.дол. США. Коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 1,23. Упродовж січня–березня 2023 року зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами із 91 країни світу, експортні поставки здійснювалися до 60 країн. У товарній структурі експорту Івано-Франківщини найбільшу частку займали машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання (26,9%), при чому у порівнянні з I кварталом 2022 року обсяг експорту цих товарів збільшився на 9,2%, а також продукти рослинного походження (23,5%), експортні поставки яких зросли у 3,1 раза. Значними були й обсяги експорту деревини і виробів з деревини (17%), недорогоцінних металів і виробів з них та мінеральних продуктів ( по 6,5%). Серед регіонів України за обсягами експорту товарів у I кварталі поточного року Івано-Франківщина посіла 21 місце. У цілому за цей період суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності України було експортовано товарів на 10,3 млрд.дол. США. Серед сусідніх областей нашого краю найбільшим експортером була Львівщина, обсяги експорту якої склали 810 млн.дол. США (3 місце серед регіонів країни) та Закарпатська область – 424,3 млн.дол. США (6 місце). Підприємствами Тернопільської та Чернівецької областей здійснено експортні поставки відповідно на 228,8 та 64,2 млн.дол. США, що відповідає 14 та 22 місцям. Основними групами товарів, які експортувалися із цих областей, були продукти рослинного походження, частка яких коливалась від 17,7% у структурі експорту Львівської області до 54,2% – Тернопільської, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання – у Тернопільській (13,5%), Львівській (18,8%) та Закарпатській (44,6%) областях. Значними були й обсяги експорту деревини і виробів з деревини із Чернівецької області (16,8%) та готових харчових продуктів та жирів і олії тваринного або рослинного походження із Львівщини (12,6% та 11,7% відповідно).

23:47:01 27.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора