A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Фотографів і аматорів Прикарпаття запрошують до участі у фотоконкурсі «Вікі любить Землю 2021»

Дата: 02.08.2021 12:35
Кількість переглядів: 935

Фото без опису

З 1 по 30 вересня найбільша онлайн-енциклопедія у світі Вікіпедія запрошує фотографів і аматорів до участі в міжнародному фотоконкурсі "Вікі любить пам'ятки" (Wiki Loves Monuments).

Метою проєкту є зібрати світлини всіх пам'яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Ми прагнемо привернути увагу до стану збереженості об'єктів нерухомої спадщини України та представити їхню неповторність та різноманіття у найбільшій онлайн-енциклопедії світу. Цього року конкурс в Україні пройде вже вдесяте.

Учасниками конкурсу можуть бути всі бажаючі.  Вимога - подавати фотографії власного авторства пам'яток архітектури, історії, містобудування, садово-паркового мистецтва тощо, наповнювати Вікісховище і змагатися за цінні призи у кількох номінаціях.

Поділіться вашими власними світлинами культових споруд, замків, архітектурних ансамблів, історичних будівель розташованих на сусідній вулиці у вашому місті чи селі, або привезених з мандрів Україною — знайдіть пам'ятку у конкурсному списку, вантажте фото протягом вересня та допоможіть гідно представити культурну спадщину з різних куточків України у міжнародному фотозмаганні.

Усі завантажені світлини протягом конкурсного періоду можна глянути тут.

На території нашої області є 3727 об'єктів культурної спадщини. За дев'ять років проведення конкурсу було завантажено лише 1559 об'єктів ( прибл. 40%).  

Культурна спадщина Прикарпаття заслуговує на те, аби бути гідно представленою у Вікіпедії і на міжнародному рівні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора