Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Актуально щодо вакцинації. Зараз проходить 5-й етап вакцинації і вакцинуватися можуть всі охочі віком від 18 років. При цьому пріоритет надається вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями.

Дата: 20.08.2021 13:24
Кількість переглядів: 1360

Фото без опису

Зупинити пандемію коронавірусної інфекції, в т.ч. виникнення і поширення нових штамів, можна завдяки вакцинації населення. В Україні вона розпочалася 24 лютого. Впродовж останніх тижнів кількість щеплених зростає, але ще недостатньо, щоб виконати Національний план вакцинації проти коронавірусу. План вакцинації передбачає, що в серпні медики мають зробити 6 мільйонів щеплень, а з вересня — понад 8 мільйонів щомісяця.

          Зараз проходить 5-й етап вакцинації і вакцинуватися можуть всі охочі віком від 18 років. При цьому пріоритет надається вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями. Серед пріоритетних груп залишаються також медики, освітяни, соціальні працівники та військові, які контактують з великою кількістю людей. Організовані колективи, подавши заявку на 50 і більще охочих щепитися, вакцинують мобільні бригади за місцем їхньої роботи.

          Для імунізації населення від СОVID-19 в Україну ввезені такі препарати:

  • AstraZeneca — 1,72 млн доз;
  • CoviShield (та сама вакцина Oxford/AstraZeneca, яку виготовляють в Індії) — 500 тисяч доз;
  • CoronaVac — 6,2 млн доз;
  • Pfizer — 2,9 млн доз;
  • Moderna — 2,1 млн доз.

          Всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні, – схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні.

          Закликаємо наших громадян проявити активність у питанні вакцинації, прийти до пунктів щеплень (після запису у сімейного лікаря чи  реєстрації через контакт-центр тощо), зробити свідомий крок, адже вакцинація – безпечне майбутнє кожного.

          Звертаємось до освітян, які в першу чергу мають подбати про здорове оточення і не допустити поширення небезпечної інфекції в організованих колективах, отже – щепитися. Будь-яка інформація щодо вакцинації, наявних вакцин, пунктів чи центрів вакцинації, доступна для всіх. Просимо користуватись інформацією з офіційних джерел (сайти ВООЗ, МОЗ України, Центру громадського здоров’я, територіальних закладів охорони здоров’я, науково-дослідних установ).

МОЗ України схвалює підтримку приватного бізнесу для заохочення громадян до вакцинації проти Ковід.  У ЗМІ є повідомлення про безкоштовні квитки для людей в кіно, на концерт. Медіасервіс MEGOGO тим українцям, які щепилися принаймні однією дозою антиковідної вакцини, дарує 7 днів передплати «Кіно+» з широким вибором фільмів, серіалів.

Можливо, є пропозиції бізнесу в територіальних громадах, то їх потрібно впроваджувати – для загальної справи. Не тільки медикам, а й представникам влади, активістам, депутатам потрібно доносити до населення важливість, необхідність вакцинації, іншу інформацію по цій темі. Ситуацію потрібно кардинально змінити в сторону зростання кількості щеплень проти СOVID-19.

           Довідково:

          Станом на 16.08  всього з початку кампанії з вакцинації в Україні проведено 7 584 403 (+ 123 637 за останню добу) щеплень. 4 793 100 осіб отримали першу дозу, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 2 791 305 осіб. В Івано-Франківській області проведено 173 075 щеплень (+ 1964), завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 61 355. На жаль, це не найкращі показники охоплення населення щепленнями, а за останню добу – зроблено найменше щеплень серед областей.

Заклади охорони здоров’я  територіальних громад надали інформацію про проведені щеплення проти коронавірусу :

КНП «Тисменицька МЛ» - станом на 16.08 всього виконано 2658 щеплень, І доза – 1843, ІІ доза – 815.

КНП «Лисецька лікарня»: станом на 13.08 всього від початку вакцинації першу дозу отримали 494 осіб, другу дозу – 296 осіб.

КНП «Єзупільська МЛ»: станом на 13.08 всього від початку вакцинації першу дозу отримали 710 осіб, другу дозу – 275 осіб.

КНП «Загвіздянський ЦПМСД»: станом на 13.08 всього від початку вакцинації першу дозу отримали 524 осіб, другу дозу – 310 осіб.

КНП «Ямницький ЦПМСД»: станом на 16.08 всього від початку вакцинації першу дозу отримали 462 осіб, другу дозу – 286 осіб.

КНП «Угринівський ЦПМСД»: всього від початку вакцинації першу дозу отримали 513 осіб, другу дозу – 262 осіб.         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора