Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

З ласки Божої та допомоги жертводавців освятили в неділю 12 грудня новий престіл в Храмі Івана Хрестителя на Духовій Криниці. На запрошення деканату та пароха с.Єзупіль о. Володимира Кадлуба обряд освячення здійснив Архієпископ і Митрополит Івано-Фра

Дата: 13.12.2021 17:13
Кількість переглядів: 1238

Фото без опису

Дерев’яний престол з позолотою, новими іконами.

Престол для храму — те саме, що Церква для світу і знаменує собою нематеріальний Престол Пресвятої Трійці, Бога — Творця і Промислителя всього сущого, усього всесвіту.

Фото без опису

Після освячення Митрополит Володимир Війтишин разом з духовенством деканату відправив Архієрейську Літургію, привітав усіх вірян, благословив місцевих священиків, чисельних парафіян, владу на подальшу працю в Ім’я Господнє.

Фото без опису

Супроводжував Літургію спів квартету семінаристів Івано-Франківської духовної семінарії.

Фото без опису

Фото без опису

Новозбудований освячений престол поєднує в собі два основних уявлення: про смерть Христа ради нашого спасіння і про царствену славу Вседержителя, що сидить на наднебесному Престолі. І в сьогоднішньому Євангеліє Святий Христос закликає нас любити ближнього, прощати ворогів і допомагати потребуючим.

Урочисто та святково зувачали сьогодні Многая Літа усім, хто долучився до виготовлення та встановлення престолу. Від Івано-Франківської Митрополії Владика Володимир Війтишин вручив пам’ятні грамоти о. Володимиру та о.Миколі, а також майстрам, котрі виготовляли престол - Івану та Михайлові Овчарам.

Фото без опису

Знаменно та символічно, що сьогоднішня святкова подія передує ще одному знаковому ювілею -  13 грудня Івано-Франківська Митрополія відзначатиме десять років з того дня, коли Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав проголосив утворення Івано-Франківської Митрополії у складі трьох єпархій.

Прикарпаття очікує приїзд Глави УГКЦ, тож Владика запросив усіх присутніх на завтрашні святкування в Івано-Франківську.

А парох Єзуполя о. Володимир Кадлуб та голова громади Ігор Лукашевич привітали Митрополита Володимира Війтишина за сьогоднішню Літургію, за благословення та за підтримку у розбудові знакового для громади місця - Духової Криниці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора