A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Організація професійного навчання зареєстрованих безробітних

Дата: 23.12.2021 13:30
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

Передумовою якісного вирішення питання працевлаштування безробітних є тісна співпраця державної служби зайнятості та роботодавців. Дуже важливо правильно обрати і здобути професію, та не менш важливо знайти роботу за цією професією. Тому, щоб не поповнювати лави безробітних або щоб довго в них не затримуватись, треба здобувати професії, які потребує сучасний ринок праці. Саме тому одним з пріоритетних напрямків активної політики зайнятості, яку сьогодні проводить служба зайнятості області, є професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних відповідно до вимог ринку праці.

В сучасних умовах розвитку економіки найбільш затребуваною формою професійного навчання безробітних є підвищення їх кваліфікації. Популярними є такі різновиди підвищення кваліфікації: стажування на робочому місці, на яке претендує безробітний, та курси цільового призначення з метою набуття нової компетенції та подальшого легального працевлаштування.

Протягом січня - лиcтопада 2021 року професійним навчанням охоплено 5540 осіб з числа зареєстрованих безробітних, що складає 16,2% від загальної кількості осіб, які зареєстровані як безробітні. Серед них, 2819 осіб або 51% підвищували свою кваліфікацію шляхом стажування на робочих місцях у роботодавця, 2314 осіб або 42% набували нових компетенцій на курсах цільового призначення, 407 осіб або 7% проходили професійну підготовку та перепідготовку у  професійно-технічних закладах освіти за робітничими професіями.

Свідченням успішної організації професійного навчання зареєстрованих безробітних є високий відсоток працевлаштованих після його закінчення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора