A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Єзупільська селищна рада закликає відповідально ставитись до збереження лісових ресурсів та довкілля!

Дата: 29.12.2021 12:04
Кількість переглядів: 598

Фото без опису

З метою дотримання вимог Лісового кодексу України та Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про природно-заповідний фонд України», «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України» під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового 2022 року, уповноваженими органами щорічно виявляються факти самовільних рубок хвойних насаджень, а також порушення порядку їх збуту.

За незаконну вирубку хвойних дерев у передноворічний період порушнику доведеться нести адміністративну відповідальність за статтями 65 та 66 Кодексу України про адміністративні правопорушення і сплатити штраф – від 510 до 1020 гривень, а на посадових осіб – від 2550 до 5100 грн.

Також зазначаємо, що законодавством передбачено відповідальність і за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу стаття 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Таким чином, не лише продавець, а й покупець нелегальної новорічної ялинки ризикують постати перед судом і отримати штраф у розмірі від 510 до 1700 грн. з конфіскацією незаконно проданого чи купленого дерева.

Для того, щоб купити ялинку і не стати порушником, варто пам’ятати, що кожне дерево обов’язково має бути промарковане пластмасовою биркою-стяжкою або самоклейною етикеткою. На кожному з цих уніфікованих засобів має розміщуватися унікальний номер та відповідний йому штрих-код. Ці дані можна перевірити на сайті https://open.ukrforest.com/. Для цього потрібно ввести номер із уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки. У випадку, якщо в електронному обліку інформація за введеним номером відсутня, це може свідчити про підробку даних та незаконний поруб і продаж лісових насаджень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора