A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

«?Україна не повинна відставати від ЄС у ставленні до використання пестицидів, харчових добавок та добрив»?, - Владислава Магалецька

Дата: 14.12.2021 19:14
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

Європейський Союз провадить політику більш пильного відношення до використання пестицидів, харчових добавок та добрив. Україна має не відставати від ЄС у цьому питанні. Про це зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька у коментарі виданню liga.net.

«‎У світі змінюється філософія економічного розвитку, яка тепер тісно пов’язана із екологічністю. Що вчора було звичним, сьогодні змінюється до невпізнанності. Це тому, що відбувається новий технологічний стрибок. Зміни, в тому числі, включають в себе відмову від багатьох звичних хімічних сполук й переходу до здорового харчування», - підкреслила Владислава Магалецька.

Так, сьогодні фахівці Держпродспоживслужби активно залучені до впровадження європейських норм в секторі якості води, використання пестицидів, харчових добавок, використання БАДів на ринку України.

За словами Голови Держпродспоживслужби, цього року Україна зробила два дуже важливих кроки в питаннях створення нових стандартів здорового життя за європейськими нормами:

- перший – це нові стандарти щодо вмісту у продуктах хімікату хлорпірифосу;

- другий – обмеження вмісту фосфатів у мийних засобах.

«‎Ці два рішення позитивно впливатимуть як на ситуацію із якістю води, так і на здоров’я українців загалом. На черзі – встановлення нових стандартів якості води, формування переліку пестицидів та харчових добавок виключно за принципом відповідності європейським нормам, приведення інших нормативів до стандартів Євросоюзу», - зазначила Владислава Магалецька.

 

(за матеріалами сайту Держпродспоживсулжби https://dpss.gov.ua/)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора