A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Рекомендації щодо заходів, які необхідно здійснювати на потерпілих внаслідок повені територіях.

Дата: 09.02.2022 12:58
Кількість переглядів: 269

Під час повені існує ризик спалахів інфекційних хвороб. Прості правила гігієни допоможуть зменшити ризик інфікування людей в несприятливих умовах.  

           Питне водопостачання населення повинно забезпечуватися тільки привізною та фасованою питною водою. За відсутності привізної питної води ні в якому разі не можна використовувати для пиття  воду з відкритих водойм та криниць тому, що при підтопленні у ці джерела водопостачання могли потрапити  хвороботворні мікроби – збудники туберкульозу, лептоспірозу, черевного тифу, сибірки, вірусних гепатитів і т.д., яйця та личинки гельмінтів.     

  Важливо налагодити постачання населенню продуктів харчування гарантованої  якості. Зокрема забезпечити хлібом, продуктами харчування у вигляді сухих пайків, а також організувати гаряче харчування з використанням пересувних (польових) кухонь, які гарантують якість та безпеку приготовленої їжі. Бажано створити систему  громадського харчування на місцях.  

            На потерпілих від повені територіях необхідно організувати та здійснити заходи з дезінфекції та дератизації - для  профілактики інфекційних хвороб, розмноження та міграції мишовидних гризунів, як переносників збудників небезпечних інфекцій.

            Після  сходу води з грунтового покриву необхідно:

       - провести рекультивацію  (очистити поверхню грунту від сторонніх предметів, гілля, будівельних конструкцій, сміття, тощо та перекопати городи присадибних ділянок на  глибину 20-25 см);

       - очистити індивідуальні вигрібні вбиральні (туалети), в разі переповнення водою, за допомогою асенізаційних машин та продезінфікувати хлорним вапном, або іншими дезінфекційними засобами, призначеними для цього;   

      - колодязі звільнити від нанесеного бруду, сміття, почистити та продезінфікувати в них воду за допомогою рекомендованих деззасобів;

      - провести дератизацію в місцях можливого скупчення мишовидних гризунів;

      - трупи загиблих тварин і птиці зібрати та захоронити на худобомогильниках під контролем фахівців територіального органу Держпродспоживслужби.

                                                   

                                     Богородчанський відділ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора