A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Керівництвом Івано-Франківської районної державної адміністрації проведено моніторинг діяльності Служби у справах дітей Єзупільської селищної ради.

Дата: 08.02.2022 15:44
Кількість переглядів: 341

Фото без опису

08 лютого 2022 року з метою надання методичної та практичної допомоги службі у справах дітей громади начальником служби у справах дітей Івано-Франківської районної державної адміністрації Валерієм Семківим здійснено робочий візит до Єзупільської селищної ради.

В ході візиту відбулася зустріч з селищним головою І. Лукашевичем та начальником служби у справах дітей територіальної громади Г. Цюцьмаць, в ході якої обговорені питання організації першочергових заходів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, які за походженням належать до даної адміністративно-територіальної одиниці. Також проведено моніторинг діяльності служби у справах дітей селищної ради територіальної громади за 2021 рік.

Фото без опису

Довідково: Служба у справах дітей Єзупільської селищної ради створена рішенням сесії Єзупільської селищної ради від 27.02.2021 року. Затверджено Положення, структуру та штатну чисельність служби. Служба має статус юридичної особи публічного права.

Адреса служби: 77411, Івано-Франківська область, Івано-Франківський район, селище Єзупіль, вул. С. Бандери, 50. Кількість працівників за штатом – 3, фактично працює – 1.

Начальник служби – Цюцьмаць Галина Онуфріївна.

Комісія з питань захисту прав дитини створена рішенням виконавчого комітету селищної ради від 30.03.2021 року за № 19 (внесені зміни від 17.12.2021 року № 87).

Склад комісії – 12 осіб. 25 травня 2021 року проведено перше засідання (всього проведено 6 засідань комісії, розглянуто 9 питань).

Складені та затверджені на комісіях з питань захисту прав дитини індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Рішенням виконавчого комітету ради від 25.01.2022 року створена Міждисциплінарна команда для організації соціального захисту дітей, на сесії селищної ради прийнята Програма захисту прав та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, розвитку сімейних форм виховання дітей на 2022-2023 роки, передбачене фінансування заходів Програми.

Укладено Договір про співпрацю у сфері надання соціальних послуг з центрамим соціально-психологічної реабілітації дітей та центрами соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради.

Кількість дитячого населення – 1208 дітей. Кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку – 5 дітей, із них під опікою та піклуванням - 5. Кількість на обліку дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах - 4. Кількість дітей з особливими потребами – 19. Дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують забезпечення житлом немає.

Особові справи дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах оформлені належним чином та постійно поповнюються. Сформовано та постійно оновлюється реєстр нерухомого майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Дозволи на вчинення правочинів щодо нерухомого майна дітей надавалися після перевірки і лише у разі гарантування збереження їхніх прав. Всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування відповідного віку забезпечені єдиними квитками, безоплатним харчуванням у закладах освіти, двічі на рік проходять безоплатне медичне обстеження. На території громади функціонує обласний дитячий психоневрологічний санаторій.

Фото без опису

Служба у справах дітей забезпечена приміщенням, необхідними меблями, наявна комп’ютерна техніка, принтер. При потребі служба забезпечується автотранспортом. В службі функціонує Єдина інформаційно-аналітична система «Діти», наявна окрема кімната для роботи з ЄІАС «Діти».

Фото без опису

За результатами моніторингового візиту надано відповідні рекомендації щодо подальшої належної роботи служби у справах дітей територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора