A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Щодо проходження періодичних медичних оглядів.

Дата: 10.02.2022 15:01
Кількість переглядів: 207

У зв’язку з багаточисельними зверненнями про необхідність проходження періодичних медичних оглядів, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про наступне.

Підпунктом 4 пункту 24 постанови КМУ від 09.12.2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на період дії карантину тимчасово дозволялося залучення до роботи без проходження попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, робота яких пов’язана із забезпеченням безпеки руху та обслуговуванням залізничного транспорту, підприємств міжгалузевого промислового залізничного транспорту, працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, визначених у переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, затвердженому постановою КМУ від 23.05.2001 р. № 559 (Офіційний вісник України, 2001 р., № 21, ст. 950).

Підпункт 4 пункту 24 постанови КМУ 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» виключено на підставі Постанови КМ № 954 від 13.09.2021.

Враховуючи вищенаведене, на сьогоднішній день працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, визначених у переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, затвердженому постановою КМУ від 23.05.2001 р. № 559, в тому числі педагогічні працівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти, повинні мати результати періодичного медичного огляду, згідно вимог законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора