A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

ПАМ’ЯТКА щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб та для військових Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області подає до уваги основні рекомендації для роботи гуманітарних штабів і

Дата: 04.03.2022 11:10
Кількість переглядів: 172

Фото без опису

Дотримання таких простих правил може врятувати цивільне та військове населення від харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій:

  • Залучати до роботи (збору, розвантаження, транспортування харчових продуктів)  лише здоровий персонал (без підвищеної температури, кашлю, без ознак діареї,  витікання з носа, очей, без висипань на шкірі). Обов’язковою є гігієна рук відповідальних осіб та відсторонення від такої роботи осіб, які мають ознаки кишкових інфекцій.
  •  Сировину та готові харчові продукти приймати, зберігати, транспортувати максимально окремо! Забезпечуйте  умови зберігання харчових продуктів; за відсутності холодильника доцільно передбачити склад за межами приміщення на вулиці.
  •  Оцінюйте цілісність і герметичність  пакування харчових продуктів та строки придатності.
  •  При розфасуванні продукції безпосередньо волонтерами бажано перевірити термін придатності і умови зберігання. Це допоможе правильно розподілити продукти й продумати меню на місці.
  •  При отриманні сировини (м’ясо, риба тощо) з метою зменшення ризиків, піддавати її максимально можливій термічній обробці. Переконайтеся, що м’ясо або риба повністю просмажені, проварені або протушені.
  •  Особлива увага прийому продукції, яка швидко псується. Якщо такі продукти наявні, то важливо перевіряти їх на органолептичні показники якості – яка  їжа на вигляд, на запах та на смак. Дотримуйтесь гігієнічних вимог та технології приготування їжі.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора