A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Захід до Дня Героїв відбувся сьогодні в Єзупільській школі мистецтв.

Дата: 23.05.2022 18:11
Кількість переглядів: 1595

Фото без опису

Неофіційне свято День героїв України відзначається щорічно 23 травня. У цю дату Україна вшановує пам'ять всіх героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни, а прямо зараз борються проти російської армії за нашу свободу. Це горде і водночас сумне свято, адже багато героїв України розплатилися життям заради своєї країни.

В Єзуполі цей день провели музично-патріотичний захід в Єзупільській школі мистецтв. 

Особливим гостем став відомий український бандурист, заслужений артист України Тарас Яницький.

Фото без опису

"Надзвичайно важливо сьогодні в часі війни тримати й культурний фронт. Інструмент, який я популяризую і грі на якому я навчаю своїх студентів - це один із символів нашої нації. Бандура - це титульний інструмент українців, який несправедливо недооцінений"- каже бандурист.

Приїзд музиканта до Єзуполя, до нашої школи зокрема - це надзвичайна культурна подія. Пан Тарас не тільки подарував усім пристунім кілька творів, які чудово вплелися в канву патріотичного заходу, а й провів майстер-клас з викладачами бандури.

В цей день в залі звучало чимало патріотичних пісень, зокрема популярний гімн січового стрілецтва "Ой у лузі червона калина", який набув неабиякої популярності в ці три місяці повномасштабної війни, учні та вчителі виконали в трьох різних варіантах.

Фото без опису

Знати і пам’ятати усіх наших Героїв, борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН, УПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни. Це обов’язок кожного українця, і цього ми навчаємо наших учнів.

А ще знати і берегти нашу культуру, бо це наш ще один важливий фронт, який робить нашу націю сильною та непереможною.

І хай «згинуть наші воріженьки, як роса на сонці», щоб ми могли жити та процвітати під мирним українським небом.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора