A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Животворна Духова криниця. 7 липня, на храмове свято Івана Хрестителя, на Духовій криниці завжди особливо урочисто та людно. Однак цього року святкування відбулися скромно, стримано, без запрошених гостей та урочистих заходів.

Дата: 07.07.2022 18:48
Кількість переглядів: 348

Фото без опису

Духова криниця – місце особливої благодаті та духовного наповнення уже багато літ. Чимало років поспіль сюди сходяться - з’їжджаються люди не лише з довколишніх сіл, а й з цілої області та країни.

Фото без опису

7 липня, на храмове свято Івана Хрестителя, на Духовій криниці завжди особливо урочисто та людно. Однак цього року святкування відбулися скромно, стримано, без запрошених гостей та урочистих заходів.

Фото без опису

Не було також традиційних нічних чувань, а тільки вечірня з Летією, хода Хресною дорогою і Свята Літургія. (Чини відслужили єзупільські священники Володимир Кадлуб і Микола Кудловський, отець Василь із Сільця та отець Орест, який служить при обласній клінічній лікарні).

Фото без опису

Затьмарена жорстокою війною реальність диктує певні обмеження, та водночас об’єднує людей у вірі та любові. Ось тому цьогорічна Божественна літургія на Духовій криниці наповнена якимось особливим духом єднання… Попри усі приватні намірення прочан найбільшим проханням була перемога України над ворогом. А усі молитви – за мужніх українських Захисників.

Фото без опису

Після ранкової Служби Божої отці Володимир І Микола освятили цілющу воду Духової криниці. Єзупільський церковний хор (реґент Наталія Вовчук) відспівали Літургію та Духовний Гімн «Боже великий єдиний…»

Фото без опису

 Небо над урочищем в Духовій криниці 7 липня було особливо чистим та безхмарним, а освячена вода – навдивовижу чиста та животворна… І віриться, що наступного року храмове свято буде наповнене великою святою Радістю нашої Перемоги.

Все буде Україна!

 

Наталія Королевич. Газета "Вперед"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора