A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Що споживають на Прикарпатті. У 2021р. відбулися зміни в структурі споживання населенням області.

Дата: 08.08.2022 15:15
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

Зокрема, більше ніж роком раніше в середньому одним жителем області спожито овочів і баштанних продовольчих культур на 1%, або 156 кг на одну особу в рік, м’яса та м’ясопродуктів – на 2,7% (51 кг), риби і рибопродуктів – на 5,3% (10 кг), плодів, ягід та винограду –  на 7% (58 кг), цукру на 7,3% (34 кг), олії – на 16% (15 кг). Разом з тим, споживання  картоплі зменшилось на 2,3% і склало 183 кг на одну особу за рік, хлібних продуктів – на 3,2% (109 кг), яєць – на 4% (265 шт), молока та молочних продуктів – на 7,2% (279 кг).

За кількістю спожитих в розрахунку на одну особу молока і молочних продуктів та картоплі у 2021р. область серед регіонів України посіла перше місце, хлібних продуктів – друге, цукру – третє, олії – п’яте,  плодів, ягід та винограду – десяте, м’яса та м’ясопродуктів – шістнадцяте, яєць – сімнадцяте, овочів і баштанних продовольчих культур – двадцять перше, риби та рибопродуктів – двадцять друге місця.

Більше, ніж в середньому по державі у 2021р. одним жителем області спожито олії (на 6,6%), цукру (на 18,6%), хлібних продуктів (на 17,8%), молока та молочних продуктів (на 38,5%) та картоплі  (на 38,2%).

Калорійність середньодобового раціону населення області порівняно  з середньою по Україні є вищою на 14,7% і складає 3070 ккал на одну особу. За цим показником область посіла першість серед регіонів держави.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2022

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора