A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

КОРИСНА РОЗМОВА ПРО ВАКЦИНАЦІЮ

Дата: 25.04.2023 19:48
Кількість переглядів: 86

За ініціативи Богородчанського відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»  та підтримки керівництва Єзупільської територіальної громади (Ігор Лукашевич) 25 квітня  в мальовничому селі Довге (приміщення гімназії) відбулась нарада-семінар, присвячена Всесвітньому тижню імунізації. Активну участь взяли медики КНП «Єзупільська лікарня» (генеральний директор Ганна Худяк), відділ освіти, культури, спорту та туризму (начальник Леся Регей). Серед слухачів були завідувачі АЗПСМ, сімейні лікарі, директори закладів дошкільної та загальної середньої освіти, вчителі, медпрацівники закладів освіти територіальної громади.

Завідувач відділення епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань Богородчанського відділу  Надія Глушко  розповіла присутнім про актуальність вакцинації, Національний календар щеплень, рекомендовані щеплення, проблемні питання щодо охоплення вакцинацією.

В зв’язку з пандемією СОVID-19, через війну, в Україні темпи імунізації знизились в порівнянні з довоєнним періодом. Відсоток виконання запланованих обсягів вакцинації дитячого населення по Україні на кінець 2022 року становив 58,9-74,1 (в різних вікових групах і по різних типах щеплень), по області – 42,5-78,9. Така ситуація загрожує виникненням спалахів або зростанню випадків вакцинокерованих інфекцій.

Генеральний директор КНП «Єзупільська лікарня» Ганна Худяк надала інформацію про стан вакцинації населення в громаді, про наявність вакцин, підготовлений персонал, наголосила на залученні до щеплень внутрішньо переміщених осіб. За 2022 рік в територіальній громаді показники виконання плану імунізації були вищими, ніж по області і Україні (від 48,6 до 97,3%). Керівниця  подякувала медикам та освітянам за спільну роботу впродовж останнього тижня по мікроплануванню щеплень проти кору, паротиту, краснухи.

Голова громади Ігор Лукашевич підсумував результати проведеної зустрічі фахівців в такому форматі, наголосив на подальшій співпраці з різних питань громадського здоров’я.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора