A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Представники Єзупільської селищної ради вивчали досвід роботи добровільних пожежних команд в Республіці Польща

Дата: 03.06.2023 14:32
Кількість переглядів: 77

В лютому 2023 року, головою Єзупільської ТГ,  Ігорем Ігоровичем Лукашевичем, був підписаний Меморандум про створення Асоціації Добровільних пожежних команд між Єзупільською, Дубовецькою, Бурштинською, Більшівцівською, Букачівською територіальними громадами та OSP (Добровільною пожежною командою) Кадлуб Туравський.
З метою вивчення досвіду створення та функціонування добровільних пожежних команд, 26 по 31 травня 2023 року відбувся робочий візит представників вказаних громад до Республіки Польща.

Для участі в спільних заходах та навчальному семінарі під патронатом Маршалка воєводства Опольського «Міжнародне співробітництво у сфері розвитку ДПК: Польща, Чехія, Україна» Єзупільську селищну раду в складі делегації представляли начальник відділу земельних ресурсів та просторового планування, комунальної власності, економічного розвитку та інвестицій, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Ольга Бойко та начальник загального відділу Оксана Вовчук.

Під час поїздки делегація ознайомилася з практичним досвідом роботи добровільних пожежних команд у Польщі та їх матеріально-технічною забезпеченістю.

26 травня взяли участь в святкуванні річниці створення OSP Кадлуб Туравський та запрезентували продукцію, яка виготовляється на території громад. 

27 травня молилися на 8-й Національній прощі вогнеборців на Ясній Горі та спільно з польським народом просили миру в Україні. Така проща відбувається раз на п’ять років, коли пожежники з усієї Польщі приїжджають до базиліки Ясна Гора для утвердження поваги, християнських цінностей, релігійних чеснот та укріплення духу. 

Делегати відвідали ДПК у Чехії та ознайомились з діяльністю добровільних пожежників сіл Біла Вода та Яворнік. 
В останній день візиту відбулася зустріч з Войцехом Наварою - заступником Головного Коменданта державної пожежної Опольського воєводства, на якій обговорили питання роботи українських ДПК та Польської державної пожежної охорони. 

Також відвідали Опольську маршалкову канцелярію та зустрілися з Маршалком Анджеєм Булою, який щиро виявив бажання допомагати та сприяти розвитку міжнародних відносин наших громад та Опольського воєводства у різних сферах.
Офіційно нашу делегацію прийняла віцемаршалек Опольського воєводства пані Зузанна Донат-Касюра. Під час зустрічі обговорили проблемні питання діяльності добровільних пожежних команд на території України та можливі шляхи їх вирішення.

Щиро дякуємо за належну організацію зустрічі начальнику Добровільної пожежної частини пану Анджею Латусеку з села Кадлуб Туравський (ґміна Турава в Опольському воєводстві), який супроводжував прикарпатську делегацію впродовж відрядження та надав можливість не тільки вивчити досвід роботи пожежників, але й поміж тим влаштував цікаві оглядини архітектурних пам’яток Польщі.

​​​Дякуємо нашим польським друзям за приємні відвідини та таку сильну і важливу підтримку у війні з ворогом.
Делегація повернулась в Україну з приємними враженнями та новими знаннями, які будуть застосовувати в роботі на території своїх громад.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора