A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Про підготовку закладів освіти області до нового 2023-2024 навчального року

Дата: 30.08.2023 15:05
Кількість переглядів: 51

Спеціалістами управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у складі комісій при відділах освіти територіальних громад протягом серпня 2023 року здійснено моніторингові обстеження щодо готовності закладів освіти області до нового навчального року.

 Під час проведення обстежень зверталась увага на благоустрій територій закладів, створення безпечних умов перебування та навчання учнів, облаштування укриттів, оцінюється стан забезпечення питною водою гарантованої якості (проводиться відбір проб води з джерел водопостачання закладів освіти), забезпеченість матеріально-технічної бази всіх приміщень, забезпеченість інвентарем для прибирання, проведення дезінсекційних та дератизаційних заходів, а також стан інженерно-технічних мереж.

Одним із основних питань є забезпечення повноцінного, якісного та раціонального харчування дітей у відповідності до вимог постанови КМУ від 24.03.2021 №305, розроблення примірних сезонних 4-х тижневих меню та погодження їх територіальним органом Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

 Акцентувалась увага на забезпеченні харчоблоків необхідним справним технологічним та холодильним обладнанням, достатньою кількістю столового та кухонного посуду, миючими та дезінфікуючими засобами, дотримання технології приготування страв та термінів їх реалізації, дотримання особистої гігієни працівниками харчоблоку, а також попередження виникнення спалахів групових інфекційних захворювань та харчових отруєнь у закладах освіти.

 При виявленні порушень надавались пропозиції щодо їх усунення до початку нового навчального року та рекомендаційні листи керівникам закладів освіти та органам місцевого самоврядування.

 Станом на 25 серпня 2023 року в області планують розпочати роботу понад 1000 закладів освіти, в тому числі 292 заклади дошкільної освіти, 691 заклад загальної середньої освіти, 10 інтернатних закладів та 42 вищі навчальні заклади І-ІІ ст.

18 шкіл працюватимуть за змішаною системою навчання, 1 школа – дистанційно, всі інші заклади за очною системою навчання.

В ході підготовки до нового навчального року проведено реконструкцію та капітальний ремонт у 12 закладах дошкільної освіти та 36 школах.

В 37 закладах освіти області, де використання харчоблоку є економічно недоцільним, або неможливим, харчування учнів здійснюватиметься способом «кейтеринг» – організація харчування шляхом доставки гарячих страв в заклад освіти з іншого підприємства харчування.

 Станом на 25 серпня 2023 року фахівцями територіальних управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області обстежено 838 закладів освіти, надано 505 пропозицій, з яких виконано 189, направлено 59 листів головам територіальних громад, керівникам відділів освіти.

На даний час фахівцями Держпродспоживслужби розглядаються та погоджуються примірні сезонні 4-х тижневі меню на осінній період.

 Підготовка до нового навчального року перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

На зображенні може бути: 5 людейНа зображенні може бути: 4 людиниНа зображенні може бути: 3 людини, раковина та всередині приміщенняНа зображенні може бути: 2 людиниНа зображенні може бути: 4 людиниНа зображенні може бути: 3 людиниМожливо, це 4 людини в стилі попарт


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора