A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Моніторинг закладів охорони здоров’я щодо додаткової вакцинації проти кору

Дата: 12.09.2023 19:57
Кількість переглядів: 132

Показники охоплення щепленнями проти кору, паротиту, краснухи в Івано-Франківській області та в окремих територіальних громадах залишаються низькими. Виконання запланованих щеплень залежить від багатьох чинників. Це - організація роботи медиками, активність батьків, поширення просвітницьких матеріалів серед населення, обговорення питань імунізації з владою тощо.

Для виявлення причин низького охоплення щепленнями дітей, оцінки перебігу кампанії «наздоганяючої» вакцинації в територіальних громадах здійснюємо візити до закладів охорони здоров'я, проводимо зустрічі з медиками, керівниками ТГ.

Проведені щеплення повинні бути обов'язково внесені медиками в електронну систему охорони здоров'я (ЕСОЗ) для обліку та аналізу, і внесені своєчасно і коректно.

Працівники відділення епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб Богородчанського відділу 06-08 вересня відвідали три заклади охорони здоров'я:

- КНП «Старобогородчанська НАГП» - внесено в ЕСОЗ всього 14 щеплень по додатковій вакцинації проти кору, паротиту, краснухи, з них 8 дітей щеплено за кордоном;

- КП «ЦПМСД» Угринівської с/ради – внесено в ЕСОЗ 28 дітей, передано у щотижневій інформації – 30 (2 дитини вакциновані за Календарем);

- КНП «Лисецька лікарня» - проведено верифікацію щеплень по Лисецькій АЗПСМ, зроблено щеплень 64, не внесено в ЕСОЗ 12.
В Угринові також відбулась зустріч з головою ТГ Вівчаренком М.В. за участі директора «ЦПМСД» Угринівської сільської ради
Складені плани на додаткову вакцинацію підлягають уточненню, адже враховані діти, задекларовані в сімейних лікарів з інших закладів, а також частина дітей виїхала на тривалий час за кордон.
Залишається велика кількість батьків, що відмовляються від щеплень і потрібна кропітка індивідуальна робота з ними. Це завдання номер один.

Пункти щеплень у вказаних закладах охорони здоров'я облаштовані згідно вимог, холодильним обладнанням забезпечені, вимоги нормативних документів при проведенні щеплень дотримуються.

Завідувач відділення епіднагляду та
профілактики інфекційних хвороб
Богородчанського відділу
ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»                                                                                                     Надія ГЛУШКО

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора