A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Обережно: СКАЗ!

Дата: 16.11.2023 15:14
Кількість переглядів: 49

 

У зв’язку із виявленням сказу кота в одному із сіл Витвицької сільської громади   Калуського району 14 листопада 2023 року відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Витвицькій сільській радіФото без опису

Під час засідання було заслухано інформацію начальника Долинського відділу Калуського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Тараса Богачова про те, що 7-8 листопада 2023 року отримано повідомлення про покус людей котом. 10 листопада 2023 року дана тварина загинула. Того ж дня труп відправлено в Івано–Франківську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для вірусологічного дослідження на сказ. 

Відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 13.11.2023 р. № 001863 п.м./23,  виявлено збудник сказу. 

З метою координації дій з ліквідації захворювання, Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Витвицькій сільській раді було затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено неблагополучну та загрозливу територію, накладено карантинні обмеження. 

В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до чинної Інструкції.


Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора