A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Держпродспоживслужба Івано-Франківщини проведе курс тренінгів з питань впровадження системи НАССР на харчоблоках закладів освіти

Дата: 01.12.2023 14:07
Кількість переглядів: 58

Івано-Франківським міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби розпочато курс навчальних семінарів щодо запровадження, застосування та підтримання дієвості системи НАССР на харчоблоках закладів освіти. 

Програму короткочасового навчання погоджено з Департаментом освіти і науки Івано-Франківської міської ради. Відповідно до планів навчань щосереди в приміщенні Івано-Франківського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проводитимуться навчання суб’єктів господарювання, що здійснюють організацію харчування в закладах освіти, відповідальних осіб за організацію харчування, медичних працівників загальноосвітніх закладів.

29 листопада 2023 року відбувся тренінг на тему: «Особливості розробки та впровадження системи НАССР на потужностях харчоблоків закладів освіти» за участі Алли Кіт, головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, та першої групи учасників.

Під час тренінгу було обговорено реалізацію Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, схвалену розпорядженням КМУ від 27 жовтня 2023 №990-в, та переваги впровадження системи НАССР на потужностях закладів освіти. 

Учасниками заходу були підняті питання складнощів під час впровадження системи, а саме наголошено про застаріле обладнання, відсутність фінансування, відсутність знань щодо впровадження системи НАССР, брак часу, невідповідної інфраструктури та відсутність коштів на навчання.

Тренінг було організовано у форматі «школа для дорослих». 

В першій його частині організатором заходу було надано матеріал у формі презентації, ознайомлено учасників з нормативно-правовою базою, загальними принципами системи НАССР, етапами підготовки та впровадження системи, що дозволяє забезпечувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації і контролю небезпечних факторів.

В другій половині тренінгу з учасниками проведено практичні роботи: надано покрокову інструкцію, як виміряти показники вологості при використанні гігрометром; на запропонованих схемах потужностей учасникам запропоновано самостійно позначити зони виробничих та допоміжних приміщень задіяних у технологічному процесі.

Вкінці тренінгу проведено опитування учасників за допомогою опитувальника, підготовленого в програмі «Kobo Toolbox». 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора