A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

ПРО ДОТРИМАННЯ ЗАХОДІВ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ПЕРЕБУВАННЯ У ЛІСОВИХ МАСИВАХ, ЛІСОСМУГАХ, ЗАПЛАВАХ РІЧОК, НА ТОРФОВИЩАХ, СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ УГІДДЯХ, ПРИСАДИБНИХ ДІЛЯНКАХ ТА НЕДОПУЩЕННЯ СПАЛЮВАННЯ СТЕРНІ, СМІТТЯ ТА ЗАЛИШКІВ РОСЛИННОСТІ

Дата: 12.03.2024 12:43
Кількість переглядів: 316

Фото без опису

Єзупільська селищна рада наголошує жителям громади, керівникам сільськогосподарських підприємств та фермерам на недопущені спалювання залишків рослинності, сухостою та сміття з метою попередження виникнення пожеж у природних екосистемах.

Фото без описуФото без описуФото без опису
Також звертаємо увагу на необхідності неухильного дотримання населенням громади та підприємствами вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства у лісових масивах, сільгоспугіддях, особливу увагу необхідно звернути на недопущення випалювання залишків рослинності, сміття та сухостою. 
Неконтрольоване спалювання рослинності протягом значної частини року створює загрозу життю людей, призводить до значної шкоди довкіллю – забруднення атмосферного повітря, збіднення видового складу флори, деградації ґрунтового покриву, зникнення рідкісних видів, загибель корисних комах тощо. Дуже часто спалювання сухих рослинних залишків призводить до великомасштабних пожеж. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. Не рідко пора випалювання рослинних залишків випадає на час розмноження диких тварин та інших живих організмів. Після спалювання середовища існування птахи надовго покидають цю місцевість.

Фото без опису
Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за самовільне випалювання рослинності або її залишків встановлена відповідальність у вигляді штрафу, яка становить:
- для громадян від 3 тисяч 60 гривень до 6 тисяч 120 гривень,
- для посадовців від 15 тисяч 300 до 21 тисячі 420 гривень.
Штраф за підпал трави у природно-заповідному фонді:
- для громадян від 6 тисяч 120 гривень до 12 тисяч 240 гривень,
- для посадовців - від 21 тисяч 420 до 30 тисяч 600 гривень.
Недбале та легковажне відношення до протипожежних заходів може спровокувати значні матеріальні збитки, нанести шкоду життю і здоров’ю людей та навколишньому середовищу.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора