Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Випадок африканської чуми свиней в Київській області

Дата: 24.05.2024 13:08
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

     Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, на території мисливських угідь Бориспільського району Київської області зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней в дикий фауні.
     При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу Центральною випробувальною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Київській області встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС), звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 21.05.2024 р. № 001090 п.м./24.
     З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.
     В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з АЧС.
     Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора