До уваги операторів ринку харчових продуктів: розроблено Методичні настанови щодо забезпечення простежуваності окремих видів харчових продуктів
Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» розроблені Методичні настанови
щодо забезпечення простежуваності окремих видів харчових продуктів.
Методичні настанови покликані роз’яснити операторам ринку харчових продуктів основні
питання щодо:
- забезпечення простежуваності харчових продуктів, тварин, призначених для виробництва харчових продуктів, або
речовин, що призначені для включення або очікується, що вони будуть включені до харчових продуктів;
- ідентифікації інших операторів ринку, що постачають та яким постачаються харчові продукти, тварини, призначені для виробництва харчових продуктів, або речовин;
- запровадження системи та процедур, що дають змогу систематизувати інформацію про операторів, що постачають та яким постачаються харчові продукти, тварини, призначені для виробництва харчових продуктів.
Методичні настанови призначені для застосування операторами ринку на добровільній основі, крім випадків, якщо обов’язковість їх застосування встановлена нормативно-правовими актами. Рекомендації в цих Методичних
настановах також можуть бути корисними для операторів ринку кормів та державних інспекторів (державних ветеринарних інспекторів) Держпродспоживслужби.
Ознайомитись або завантажити Методичні настанови можна на офіційному веб сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за посиланням https://vetif.gov.ua/images/nastanova.pdf