Безпечність харчових продуктів: обов’язкова інформація про сире молоко
Сире молоко – продукт корисний і смачний, проте швидкопсувний і потребує особливих умов зберігання.
Багато родин надають перевагу саме сирому молоку.
Тому радимо звертати увагу на його маркування, або на наявність обов’язкової інформації про продукт у продавця, якщо купуєте молоко на розлив. Перелік обов’язкової інформації про продукт визначено статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Окрім того, оператор ринку молока та молочних продуктів, який вводить в обіг сире молоко, повинен розмістити на видному місці наступну інформацію:
назва господарства з виробництва молока, номер державної реєстрації та/або експлуатаційного дозволу, фактична адреса, номер телефону та адреса електронної пошти;
напис «Сире молоко, кип’ятити перед вживанням»;
напис «Вжити до (дата)». Зазначена тут дата повинна бути не пізніше, ніж через 3 дні після першого доїння сирого молока, яке вводиться в обіг;
напис «Зберігати за температури від 0 ° C до 6 ° C в захищеному від світла місці».
Зазначена інформація може надаватись також з використанням QR-коду.
Будьте уважні і обережні! Купуйте молоко тільки у спеціально призначених для цього місцях, звертайте увагу на термін споживання і зберігайте його так, як зазначено в супровідній інформації.