Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Безпечність харчових продуктів: безалкогольні напої

Дата: 12.06.2025 12:57
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

    В літні спекотні дні значно підвищується  попит на прохолодні напої. Охолоджена мінеральна вода, квас, лимонад, коктейлі тощо миттєво зникають з полиць магазинів.
   В спеку особливо важливо подбати про безпечність напоїв, які купуєте.
   Якщо мова йде про фасований товар – варто:
 уважно вивчити обов’язкову інформацію на його етикетці ( стаття 6  Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»);
 переконатись, що напій належним чином зберігається у місці продажу – при температурі від 0 до 20  о С і не під дією прямих сонячних променів.
    Ці поради  стосуються і напоїв, які продаються на розлив або готуються на місці. В такому випадку обов’язкову інформацію про продукт продавець має надати на вимогу споживача.
    Варто зазначити, що посуд, в який відпускаються такі напої обов’язково має бути чистим.
    Наразі набуває популярності тенденція щодо відмови від одноразового посуду, особливо пластикового. Щоб зменшити кількість побутових відходів з метою збереження чистого довкілля окремі заклади пропонують напої на розлив у тару покупця.
    Нагадуємо, що продавець несе повну відповідальність за дотримання гігієнічних вимог, в тому числі за належну якість і чистоту посуду, в якому відпускаються напої. І якщо чистота власного посуду споживача викликає сумніви у продавця – він має право відмовити у відпуску напоїв в цю тару.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора