A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Рішення №24 «Про селищний бюджет Єзупільської територіальної громади на 2023 рік»

Кількість переглядів: 14
Скликання: Восьме демократичне скликання
Сесія: Сімнадцята сесія 20.12.2022
Тип документу: Рішення
Дата: 20.12.2022
Номер документу: 24
Назва документу: Про селищний бюджет Єзупільської територіальної громади на 2023 рік
Прикріплені файли:
  1. Про селищний бюджет Єзупільської територіальної громади на 2023 рік (0.07 МБ)
  2. Додаток 1 (0.05 МБ)
  3. Додатки 2-5 (0.09 МБ)
  4. Додаток 6 (0.04 МБ)


 

УКРАЇНА

ЄЗУПІЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Івано-Франківського району Івано-Франківської області

Восьме демократичне скликання

Сімнадцята сесія

 

Р І Ш Е Н Н Я



 

від 20 грудня 2022 року                                                               смт  Єзупіль



 

Про селищний бюджет 

Єзупільської  територіальної громади на 2023 рік

                     

      

                    Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", Законом України "Про Державний бюджет України на 2023 рік", проектом рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2023 рік», селищна рада 

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Визначити на 2023 рік:

доходи селищного бюджету в сумі 59 648 345 гривень, у тому числі доходи загального фонду селищного  бюджету –  57 637 350  гривень, доходи спеціального фонду селищного бюджету – 2 010 995 гривень згідно з додатком 1;

видатки селищного бюджету в сумі 59 648 345 гривень, у тому числі видатки загального фонду селищного бюджету – 56 037 350 гривень, видатки спеціального фонду селищного бюджету – 3 610 995 гривень згідно з додатком 3;

профіцит за загальним фондом селищного бюджету у сумі 1 600 000 гривень згідно з додатком 2;

дефіцит за спеціальним  фондом селищного бюджету у сумі 1 600 000 гривень згідно з додатком 2;

            оборотний залишок бюджетних коштів  місцевого бюджету у розмірі 10 000 гривень, що становить  0,02 відсотка видатків загального фонду місцевого бюджету, визначених цим пунктом;

            резервний фонд місцевого бюджету у розмірі 50 000 гривень, що становить  0,1 відсотка видатків загального фонду місцевого бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів місцевого бюджету на 2023 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами  згідно з додатками 3.

         3. Затвердити міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5.

         Надати право селищній раді територіальної громади  та відповідно до рішення постійної комісії селищної ради з питань бюджету  у міжсесійний період здійснювати внесення змін до доходів та видатків селищного бюджету за рахунок міжбюджетних трансфертів з державного та інших бюджетів, розподіл і перерозподіл обсягів субвенцій між місцевими бюджетами з подальшим затвердженням на сесії селищної ради територіальної громади.

            Уповноважити голову селищної ради територіальної громади  у випадках, передбачених другим абзацом цього пункту, укладати договори про міжбюджетні трансферти з відповідними місцевими радами. 

4. Затвердити розподіл витрат селищного бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі  1 474 000 гривень згідно з додатком 6.

 5. Установити, що до джерел формування загального фонду селищного бюджету на 2023 рік належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97, 101 Бюджетного кодексу України, у частині фінансування є надходження, визначені частиною 1 статті 72 Бюджетного кодексу України

6. Установити, що джерелами формування спеціального фонду місцевого бюджету на 2023 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтями 691 Бюджетного кодексу України;

2) у частині фінансування є кошти, які передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду бюджету), визначені пунктом 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України;

7. Визначити на 2023 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками місцевого бюджету видатки загального фонду на:

  • оплату праці працівників бюджетних установ;
  • нарахування на заробітну плату;
  • придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;
  • забезпечення продуктами харчування;
  • оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
  • поточні трансферти населенню;
  • поточні трансферти місцевим бюджетам;
  • заходи, пов’язані з обороноздатністю держави, що здійснюються за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету;
  • оплату послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури;

забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування»

              8. Згідно з пунктом 8 статті 16 Бюджетного кодексу України надати дозвіл фінансовому відділу селищної ради територіальної громади  в межах поточного бюджетного періоду за погодженням з постійною комісією селищної ради територіальної громади з питань бюджету  здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів селищного бюджету на депозити відповідно до порядку, визначеного Кабінетом Міністрів України, з подальшим їх поверненням до кінця бюджетного періоду, а також шляхом придбання державних цінних паперів відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України.

             9. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право  фінансовому відділу селищної ради територіальної громади  отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів селищного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

10.   Головним розпорядникам коштів місцевого бюджету на виконання норм Бюджетного кодексу України забезпечити:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) доступність інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2023 року;

оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) у першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати та на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання.

11. Установити, що перерозподіл бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів у процесі виконання обласного бюджету здійснюється з дотриманням вимог статті 23 Бюджетного кодексу України.

          13. Надати право фінансовому відділу селищної ради територіальної громади          за погодженням з постійною комісією селищної ради з питань бюджету  при внесенні змін та доповнень до класифікації доходів, відомчої та типової програмної класифікації видатків та кредитування приводити у відповідність до неї доходи, видатки, фінансування та кредитування селищного бюджету з подальшим затвердженням на сесії селищної ради.

         14. Рішення набуває чинності з 01 січня 2023 року.

         15. Додатки 1-6 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

             16. Відповідно до частини 4 статті 28 Бюджетного кодексу України селищній раді територіальної громади  забезпечити опублікування цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття.

         17. Контроль за виконанням рішення покласти на  постійну комісію селищної ради з питань  бюджету, фінансів, податків, інвестицій, соціально-економічного розвитку та регуляторної політики бюджету.



 

Селищний голова                                                                       Ігор ЛУКАШЕВИЧ


 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора