A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Богородчанський відділ ДУ "Івано-Франківський ОЦ КПХ МОЗ"

Залізо у воді: користь чи шкода?

■Як  відомо, у воді  містяться різні мінеральні речовини. Одним із металів, присутніх у воді, є залізо. Залізо у воді зі свердловини та криниці має найчастіше двовалентну форму. При цьому вода спочатку буде прозорою на вигляд. Характерного жовто-бурого кольору вода може набути згодом через її контакт із киснем повітря, внаслідок якого залізо окиснюється та надає її забарвлення.

15:34:54 17.01.2024

Якість питної води та її вплив на здоров’я людини

■Питна вода – основа життєдіяльності людини. Вона забезпечує нормальне функціонування всіх органів і систем, істотно впливає на всі фізіологічні та біохімічні процеси, що відбуваються в організмі людини. Багато бактерій і вірусів у воді призводять до інфекційних захворювань та епідемій, а токсичні речовини – до масових отруєнь. 

14:32:01 15.01.2024

Що таке ієрсиніоз?

На перший погляд викликає подив рекомендація мити овочі та фрукти перед тим, як покласти їх на зберігання в холодильник. Однак саме зараз, з метою профілактики  авітамінозу батьки намагаються частіше годувати дітей корисними салатами з моркви, капусти та яблук. 

09:43:18 05.01.2024

Обережно! Дифтерія!

За повідомленням  Центру громадського здоров’я МОЗ України в Київській області 73-річна жінка померла від дифтерії. 29 грудня 2023 року хвора була госпіталізована до лікарні, проте її життя не вдалось врятувати через довготривале самолікування та ускладнення, що виникли внаслідок хвороби. Також з'ясовано, що у померлої відсутні щеплення.  Це перший летальний випадок від дифтерії за 2023 рік.

17:29:33 04.01.2024

ШАНУЙСЯ! ПІКЛУЙСЯ! ВАКЦИНУЙСЯ!

Міграційні процеси зумовили високу щільність населення у західних областях України, що не притаманно для цих регіонів і спричиняє середню та високу епідемічну активність респіраторної групи інфекцій. Крім того, згідно повідомлення ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» на території Румунії з 5 грудня 2023 року оголошено національну епідемію кору через триваючий спалах цього захворювання в країні.

15:30:07 15.12.2023

Корисні поради для населення Профілактика зимового травматизму

Зима – період підвищеного травматизму. Причиною цього стає ожеледиця, ранній початок темноти, слизьке взуття.  Ожеледиця в холодну пору року явище часте. Вона змушує бути уважними абсолютно всіх громадян, адже ризик травмування коли під ногами слизько, є надто високим.

15:59:16 08.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора