Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

Дата: від до Скинути

Представники Єзупільської селищної ради вивчали досвід роботи добровільних пожежних команд в Республіці Польща

Представники Єзупільської селищної ради вивчали досвід роботи добровільних пожежних команд в Республіці Польща

В лютому 2023 року, головою Єзупільської ТГ,  Ігорем Ігоровичем Лукашевичем, був підписаний Меморандум про створення Асоціації Добровільних пожежних команд між Єзупільською, Дубовецькою, Бурштинською, Більшівцівською, Букачівською територіальними громадами та OSP (Добровільною пожежною командою) Кадлуб Туравський. З метою вивчення досвіду створення та функціонування добровільних пожежних команд, 26 по 31 травня 2023 року відбувся робочий візит представників вказаних громад до Республіки Польща.

14:32 03.06.2023

Як можна звернутися до Уповноваженого з прав людини у разі виявлення порушення прав і свобод людини і громадянина

Як можна звернутися до Уповноваженого з прав людини у разі виявлення порушення прав і свобод людини і громадянина

Відповідно до статті 101  Конституції України  парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина здійснює Уповноважений Верховної Ради України з прав людини. Кожен має право звертатися за захистом своїх прав до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (стаття 55 Конституції України). Відповідно до закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» особа може звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, якщо її права та свободи порушено органами державної влади, органами місцевого самоврядування та їхніми посадовими і службовими особами, а також юридичними та фізичними особами.

17:28 02.06.2023

За сприяння спеціалістів Держпродспоживслужби Івано-Франківщини споживачам повернуто кошти в сумі понад 20 тис. грн.

За сприяння спеціалістів Держпродспоживслужби Івано-Франківщини споживачам повернуто кошти в сумі понад 20 тис. грн.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області забезпечують захист прав та задоволення вимог споживачів шляхом попереднього розгляду звернень.

17:21 02.06.2023

До уваги Прикарпатських аграріїв: прогноз розвитку шкідників та хвороб сільськогосподарських культур у червні

До уваги Прикарпатських аграріїв: прогноз розвитку шкідників та хвороб сільськогосподарських культур у червні

Агрометеорологічні умови травня (перепади температурного режиму – прохолодні ночі та вітряна погода) мали помітний вплив як на ріст рослин, так і на розповсюдження хвороб та шкідників. У червні розповсюдження та розвиток хвороб збільшуватиметься, а також підвищиться активність та чисельність шкідників. Тому, моніторинг фітосанітарного стану сільськогосподарських рослин матиме важливе значення у регулюванні чисельності шкідливих організмів та своєчасному застосуванні засобів захисту рослин. Так, у посадках картоплі у червні масово розвиватиметься колорадський жук, за сприятливих погодних умов у першій декаді місяця очікується відродження личинок. За умов жаркої погоди (t° вище 26°С, вологість 58-75%) у червні ймовірний прискорений розвиток усіх фаз колорадського жука, що сприятиме зростанню його шкідливості на більш пізніх посадках картоплі, перцю та баклажанів.       За масової появи личинок І-ІІ віків чисельністю 10-20 екз. на кущ картоплі за 8-10% заселення обприскують дозволеними до використання інсектицидами.       В першій половині червня в посадках картоплі слід очікувати появу фітофторозу. Необхідно пам’ятати, що ефективність боротьби з хворобою визначається своєчасністю застосування фунгіцидів.       При ураженні 1% листової поверхні ефект обробок знижується, а при 10% ураженні зупинити хворобу при сприятливих умовах для її розвитку вже неможливо. Враховуючи, що погодні умови в області сприятливі для розвитку фітофторозу, обробки повинні бути направлені не на лікування хвороби, а на її профілактику.

15:16 02.06.2023

Якісний кадровий потенціал – запорука успіху

Якісний кадровий потенціал – запорука успіху

Головне управління статистики в Івано-Франківській області інформує. Об’єктивна, достовірна та своєчасна статистична інформація є важливою основою для забезпечення інформаційних потреб суспільства та прийняття управлінських рішень. Виконання завдань щодо їх задоволення в області на високому професійному рівні забезпечує колектив фахівців Головного управління статистики з відповідною професійною підготовкою та досвідом роботи. На сьогодні в органах державної статистики України працює 4,5 тисяч фахівців, з них 3,4 тисяч державних службовців. Враховуючи потребу органів державної статистики у кваліфікованих фахівцях із профільною (статистичною) освітою їх підготовку здійснює Національна академія статистики, обліку та аудиту – державний заклад вищої освіти економічного спрямування, головною метою якого є підготовка конкурентоспроможних фахівців за міжнародними стандартами, за освітніми програмами «Комп’ютерні науки та інформаційні технології», «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», «Облік, аудит та оподаткування», «Прикладна статистика та бізнес аналітика», «Публічне управління та адміністрування», «Фінанси, банківська справа і страхування», «Маркетинг і реклама», «Право», за ступенями вищої освіти бакалавр, магістр за денною та заочною формами навчання. Академія пропонує європейську освіту в Україні по програмі «Подвійний диплом» – паралельне навчання в польському вищому навчальному закладі на території України. Академія є виконавцем державного замовлення на підготовку фахівців за денною формою навчання. У структурі Академії також функціонують Коледж бізнесу та аналітики і Фаховий коледж економіки та управління, які готують фахівців ступеня фаховий молодший бакалавр на базі 9 та 11 класів за відповідними освітніми програмами. В Академії працює команда висококваліфікованих викладачів і науковців, багато з яких відомі за межами України, завдяки чому здобувачі вищої освіти успішно отримують глибокі теоретичні та практичні знання. Випускники Академії конкурентоспроможні та затребувані на ринку праці як в Україні, так і за кордоном. Про початок прийому документів, правила прийому до Академії та Коледжу, умови вступу та навчання можна дізнатися на сайті Національної академії статистики, обліку та аудиту www.nasoa.edu.ua . Правильний вибір професії – запорука успіху у житті. Бажаємо успіхів у здобутті освіти та підвищенні фахового рівня!

19:40 31.05.2023

31 травня відзначають Всесвітній день без тютюну

31 травня відзначають Всесвітній день без тютюну

За даними Всесвітньої організації охорони здоров`яв світі від причин, пов`язаних з курінням, щорічно передчасно помирають більше, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків або від СНІД.Минулого року в Україні набули чинності норми закону, який забороняє будь-яке куріння в громадських приміщеннях і на робочих місцях. Результати громадського моніторингу 2022 року свідчать про високий рівень виконання закону – 80 відсотків кафе, барів і ресторанів дотримуються заборони будь-якого куріння в приміщеннях cutt.ly/85xGqDr. Це свідчить про свідомий вибір керівників закладів не лише дотримуватися закону, а й піклуватися про здоров’я їхніх працівників та відвідувачів. 86 відсотків громадян за даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології підтримують розширення переліку вільних від куріння місць cutt.ly/C5cu1wl. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує: безпечного куріння не існує. Дотримуйтесь антитютюнового законодавства – бережіть здоров’я.

00:09 31.05.2023

Контроль за проведенням літньої оздоровчої кампанії – пріоритетний напрямок роботи Держпродспоживслужби Прикарпаття

Контроль за проведенням літньої оздоровчої кампанії – пріоритетний напрямок роботи Держпродспоживслужби Прикарпаття

З 1 червня в Івано-Франківській області стартує оздоровча кампанія-2023, і заклади оздоровлення та відпочинку різної форми власності почнуть приймати дітей. На засіданні Ради оборони області, що відбулось 24 травня, було погоджено початок роботи 18- ти оздоровчих закладів, які зможуть приймати на відпочинок і оздоровлення дітей з усієї України. Серед них: «Перлина Придністров’я», «Карпатські мрії», «Верховина», «Карпатські зорі», «Смерічка», «Едельвейс», «Дружба», «Перлина Карпат», «Артек-Карпати-Буковель», «Радість», «Сокіл», «Петрос», «Делюкс-Кідс- Карпати», «Прикарпатські зорі», «Сонячні Карпати», «Чабан», «Водограй» і «Гердан».      У всіх згаданих закладах проведено моніторингові обстеження щодо готовності до початку оздоровчої кампанії. До моніторингу були залучені представники Головного управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області. Під час обстежень звернуто особливу увагу на наявність укриттів, облаштування медичних кабінетів, кімнат-ізоляторів, спальних кімнат, дотримання особистої гігієни, крім того було відібрано зразки питної води.         На засіданні обласного штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2023 року, що відбулось 26 травня, обговорено результати обстежень цих закладів та надано рекомендації щодо роботи закладів в умовах сьогодення.     З метою попередження виникнення спалахів групових інфекційних захворювань та харчових отруєнь у закладах оздоровлення та відпочинку, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області постійно здійснюватимуть моніторинг надавачів цих послуг.

23:53 30.05.2023

Онлайн-зустріч з представниками Єврокомісії – експертами TAIEX

Онлайн-зустріч з представниками Єврокомісії – експертами TAIEX

Спеціалісти Держпродспоживслужби Івано-Франківщини взяли участь у онлайн-зустрічі з представниками Європейської комісії – експертами TAIEX. 24 травня 2023 року спеціалісти управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взяли участь у онлайн-зустрічі з представниками Комісії ЄС (експертами TAIEX). До роботи були залучені також спеціалісти департаменту захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Дежпродспоживслужби та Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області. Основною метою місії TAIEX є надання Європейській Комісії попередніх результатів оцінки стану готовності України до підписання угоди про оцінку відповідності (ACAA). Дана місія TAIEX зосереджена на сфері ринкового нагляду та наданні оцінки впровадження, правозастосування адміністративної та людської спроможності, а також інституційної бази для правильного здійснення ринкового нагляду.

21:48 28.05.2023

Експортні можливості Прикарпаття  та сусідніх областей

Експортні можливості Прикарпаття та сусідніх областей

Головне управління статистики в Івано-Франківській області інформує. За I квартал 2023 року обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Прикарпаття становили 153,5 млн.дол. США або 56,6% порівняно з I кварталом 2022 року, імпорту – 124,4 млн.дол. США або 56,5%, відповідно. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 29,1 млн.дол. США. Коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 1,23. Упродовж січня–березня 2023 року зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами із 91 країни світу, експортні поставки здійснювалися до 60 країн. У товарній структурі експорту Івано-Франківщини найбільшу частку займали машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання (26,9%), при чому у порівнянні з I кварталом 2022 року обсяг експорту цих товарів збільшився на 9,2%, а також продукти рослинного походження (23,5%), експортні поставки яких зросли у 3,1 раза. Значними були й обсяги експорту деревини і виробів з деревини (17%), недорогоцінних металів і виробів з них та мінеральних продуктів ( по 6,5%). Серед регіонів України за обсягами експорту товарів у I кварталі поточного року Івано-Франківщина посіла 21 місце. У цілому за цей період суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності України було експортовано товарів на 10,3 млрд.дол. США. Серед сусідніх областей нашого краю найбільшим експортером була Львівщина, обсяги експорту якої склали 810 млн.дол. США (3 місце серед регіонів країни) та Закарпатська область – 424,3 млн.дол. США (6 місце). Підприємствами Тернопільської та Чернівецької областей здійснено експортні поставки відповідно на 228,8 та 64,2 млн.дол. США, що відповідає 14 та 22 місцям. Основними групами товарів, які експортувалися із цих областей, були продукти рослинного походження, частка яких коливалась від 17,7% у структурі експорту Львівської області до 54,2% – Тернопільської, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання – у Тернопільській (13,5%), Львівській (18,8%) та Закарпатській (44,6%) областях. Значними були й обсяги експорту деревини і виробів з деревини із Чернівецької області (16,8%) та готових харчових продуктів та жирів і олії тваринного або рослинного походження із Львівщини (12,6% та 11,7% відповідно).

23:47 27.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора