A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

Дата: від до Скинути

Прогноз розвитку шкідників та хвороб сільгоспкультур у серпні

Прогноз розвитку шкідників та хвороб сільгоспкультур у серпні

Агрометеорологічні умови в кінці липня (періодичні дощі та сильні зливи) сприяли поповненню ґрунтової вологи та ефективно вплинули на розвиток вегетуючих пізньостиглих рослин. Висока вологість повітря та помірні температури сприятимуть інтенсивному розвитку хвороб. Подальший високий температурний режим збільшуватиме шкідливість фітофагів, а також спричинить передчасне дозрівання врожаю.

16:05 04.08.2023

ЙОДОДЕФІЦИТ І ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ

ЙОДОДЕФІЦИТ І ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ

Йод – це другий мікроелемент після заліза, який життєво необхідний для функціонування людського організму протягом усього життя. Він важливий для формування, розвитку та функціонування мозку і нервової системи. Крім того, йод необхідний для нормальної роботи щитовидної залози. Він є складовою частиною гормонів, які продукує ця залоза, а ті в свою чергу забезпечують повноцінне функціонування систем організму. Без йоду ці гормони не можуть вироблятися в достатній кількості, а вони регулюють: розвиток мозку плоду, розвиток інтелекту дитини, білковий, вуглеводний, жировий обміни, синтез деяких вітамінів, імунної системи, процеси росту та розвитку кісток, нормальний розвиток статевих залоз та продукування статевих гормонів.

15:58 04.08.2023

Мікроорганізми в поверхневих  водоймах. Яку шкоду вони несуть?

Мікроорганізми в поверхневих водоймах. Яку шкоду вони несуть?

Втомившись від повсякденної роботи, метушні, шуму та проблем, люди прагнуть знайти спокій на лоні природи. Нестерпна спека буквально змушує нас пірнути в звабливу прохолоду водойми, забувши про те, що у воді можуть чекати на нас «недружелюбно налаштовані» мікроорганізми.  Часто люди забувають про заходи безпеки та купаються в непризначених для цього місцях. Та чистий на перший погляд ставок чи озеро, може виявитися розсадником серйозних захворювань.  Саме літом найчастіше виникають та розповсюджуються інфекції, шляхом передачі яких є вода. Найбільш поширеними є: ентеровірусна інфекція, церкариоз або «свербіж купальника» (паразитарне захворювання), лептоспіроз, мікоз. 

18:56 02.08.2023

Щорічне щеплення домашніх тварин - ДІЄВИЙ ЗАСІБ ПРОФІЛАКТИКИ СКАЗУ

Щорічне щеплення домашніх тварин - ДІЄВИЙ ЗАСІБ ПРОФІЛАКТИКИ СКАЗУ

Обов’язок кожного власника тварини – забезпечувати здійснення щорічного щеплення проти сказу. Так ви рятуєте свого улюбленця від небезпечного захворювання. На сьогодні вакцина для профілактики сказу є в кожній області України. Для цього необхідно завітати до лікаря ветеринарної медицини, щоб зробити чіпування та щеплення проти сказу. Ідентифікація тварин повинна бути зроблена раніше ніж вакцинація проти сказу. Зазначені дії повинні бути внесені у ветеринарно-санітарний паспорт встановленого зразка, який видається у державній лікарні ветеринарної медицини.

15:53 01.08.2023

ДЕНЬ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА У ЄЗУПІЛЬСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ

ДЕНЬ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА У ЄЗУПІЛЬСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ

Цьогоріч, згідно з указом президента України Володимира Зеленського, День медика змінив свою дату на 27 липня. Причиною зміни стало небажання українських медичних працівників відзначати професійне свято у той же день, коли й держава-агресор.

15:28 27.07.2023

Увага! Стартувала кампанія вакцинації проти кору

Увага! Стартувала кампанія вакцинації проти кору

Про важливість захисту від інфекційних хвороб шляхом вакцинації годі говорити. Ситуація в Україні, м’яко сказати, не найкраща щодо показників охоплення різними щепленнями відповідно до Національного календаря щеплень.

09:59 27.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора