A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єзупільська селищна рада
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

Дата: від до Скинути

Які товари становлять основу екпорту області?

Які товари становлять основу екпорту області?

Головне управління статистики інформує. Упродовж 9 місяців 2023 року суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Івано-Франківської області було експортовано товарів на суму 474,7 млн.дол. США, обсяги імпорту склали 395,9 млн.дол. Порівняно з січнем–вереснем 2022 року обсяги експорту зменшилися на 14,4%, імпорту – на 17,2%. Сальдо зовнішньої торгівлі товарами залишилось позитивним і за цей період склало 78,8 млн.дол. США проти 39,4 млн.дол. за 9 місяців 2022 року. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,20. Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти із 110 країн світу, експортні поставки здійснювалися до 90 країн. У товарній структурі експорту області присутня як сировинна складова, так і продукція промислового виробництва. Передусім, провідну позицію в експорті товарів суб’єктів господарювання нашого краю займали машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання – 28%, обсяг експорту яких збільшився порівняно з січнем–вереснем 2022 року на 20,7%. Частка продуктів рослинного походження в загальнообласному експорті склала 19,6%, зокрема зернових культур – 12,7%, темпи експорту яких зросли у 1,5 та 2 рази, відповідно. Значними були обсяги експорту мінеральних продуктів (11,7%), які зросли майже на третину. Водночас на 21,9% зменшився експорт деревини і виробів з деревини, частка якого склала 17% експорту області. Упродовж 9 місяців поточного року частка Івано-Франківщини у загальнодержавному експорті товарів склала 1,7%. За цей період суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності нашого краю було експортовано 6,7% загальнодержавних обсягів деревини і виробів з деревини та 6,3% – машин, обладнання та механізмів, електротехнічного обладнання. За обсягами експортованих товарів область посіла 19 місце серед регіонів країни.

15:17 22.11.2023

Всесвітній тиждень обізнаності про протимікробну резистентність – розповідаємо корисну інформацію для приватних ветеринарів

Всесвітній тиждень обізнаності про протимікробну резистентність – розповідаємо корисну інформацію для приватних ветеринарів

Продовжуємо розповідати про проблеми стійкості до протимікробних препаратів у Всесвітній тиждень обізнаності про протимікробну резистентність.

13:14 22.11.2023

Повідомлення RASFF стосовно виявлення диметоату в мандаринах з Єгипту, що експортувались з Греції

Повідомлення RASFF стосовно виявлення диметоату в мандаринах з Єгипту, що експортувались з Греції

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 20.11.2023 р. №2023.8018 стосовно виявлення диметоату в мандаринах з Єгипту, що експортувались з Греції (експортрер: DROSERO TRADE S.M. P.C., Giannitsa) до України (отримувач: ТОВ «Фудком», вул. Залізничне шосе 57, м. Київ, 01014; місце доставки: с. Мартусівка, Бориспільський р-н., Київська обл.).   

13:13 22.11.2023

518 роботодавців з Івано-Франківщини вже отримали компенсацію витрат  за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

518 роботодавців з Івано-Франківщини вже отримали компенсацію витрат за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Івано-Франківський обласний центр зайнятості продовжує розгляд заяв від роботодавців на отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні відповідно до Постанови КМУ від 20.03.2022 № 331 «Про затвердження Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні» (https://is.gd/GFI0vj).

18:48 20.11.2023

Про нарахування плати за обслуговування домофону

Про нарахування плати за обслуговування домофону

На адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надходять численні звернення громадян з питань нарахування плати за встановлення та обслуговування домофонного обладнання. 

17:45 20.11.2023

Всесвітній тиждень обізнаності про протимікробну резистентність – розповідаємо про проблеми стійкості до протимікробних препаратів

Всесвітній тиждень обізнаності про протимікробну резистентність – розповідаємо про проблеми стійкості до протимікробних препаратів

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що з 18 по 24 листопада триває Всесвітній тиждень обізнаності про протимікробну резистентність, метою якого підвищення інформованості і розуміння суспільством проблеми стійкості (резистентності) до протимікробних препаратів.

16:44 20.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора